• ONLINE LIDMAATSCHAP 2020 BESCHIKBAAR VANAF 1/1/2020

    ONLINE LIDMAATSCHAP 2020 BESCHIKBAAR VANAF 1/1/2020

    Read more

  • Yachting Club Koksijde

    Yachting Club Koksijde

KYC News

Woord van de Voorzitter

Beste leden,
Het  nieuwe seizoen staat voor de deur, en het Bestuur samen met de Beachmasters hebben reeds heel wat voorbereidingen getroffen om dit vlot te laten verlopen.
We stellen dan ook graag  Christ’l Smet, onze nieuwe Beach Master voor. Zij zal, dankzij haar grote ervaring in de zeil- en surfwereld zich vooral bezighouden met het optimaliseren en professionaliseren van onze zeil- en kiteschool.
Bij slechte weersomstandigheden zal ze ook een leuk alternatief programma aanbieden voor onze deelnemers aan de zeilkampen.
Verder zal ze mee instaan voor de organisatie van wedstrijden en andere sportieve evenementen.
Dit jaar starten we ook met de verhuur van onze catamarans (Nacra 460 en 500 en de Catsy’s) en dit valt ook onder haar bevoegdheid.
Zij ontwikkelt tevens een voorstel aan bedrijven, scholen voor het organiseren van incentives of schoolsportdagen.  De promotie gebeurt door haar en voor de catering werkt ze samen met Els en Carl van de bar.


Christ’l wordt bijgestaan door een adjunct Beachmaster Bert Beernaert die dankzij zijn ervaring bij Rider, verantwoordelijk zal zijn voor de veiligheid op het water. Hij zal ook het botenpark en de boxen optimaal organiseren.  Het onderhoud van het materiaal (tractors, zodiacs, zeil- en kitemateriaal en de SUP-planken) valt ook onder zijn bevoegdheid.
 Zowel Christ’l en Bert zullen u met veel plezier verder helpen met elke informatie.
 Onze onvermoeibare Noël, zal u zoals altijd met veel plezier naar de waterlijn brengen met zijn gloednieuwe tractor.  Met al zijn kennis en ervaring is hij bovendien dé persoon om Bert mee op te leiden in zijn nieuwe job.
 Bert stoomt zich verder ook klaar om de monitorcursus af te werken voor zowel Kite als Zeilen.
Met de wisseling van de baruitbater, hebben Carl en Els alles in het werk gesteld om de uitbating een gezelliger karakter te bezorgen. Het resultaat liet niet op zich wachten. We verwelkomen een groot aantal nieuwe leden, welke  een zeer gunstig effect hebben op de zeil- en kiteschool, waardoor we voor de twee vakantiemaanden reeds een aardig volgeboekte opleidingsagenda noteren. In die mate dat er voor dit jaar nog 4 New Cat werden bij aangekocht.
Zoals eerder vermeld hebben we de oude tractor vervangen door een recenter exemplaar. Er werden 6 bijkomende SUP’s aangeschaft waaronder een familiale SUP .  De tags werden opgedated  (gelieve uw tag terug te laten activeren door de Beachmaster), de luchtcompressor werd vernieuwd, en ten slotte wordt er een softwarepakket aangekocht om de inschrijvingen en de bijhorende betaling, vanaf volgend boekjaar elektronisch te laten verlopen.  Dit zal de administratie en de boekhouding drastisch vereenvoudigen, en geeft dank zij een directe  koppeling met het VYF-VVW ( in de toekomst WWSV) de mogelijkheid om de lidkaarten binnen de week te laten bezorgen.
Tenslotte hebben we via de Gemeente ook de toezegging gekregen dat er in onze Club een AED-toestel (hartstimulator) wordt ter beschikking gesteld.

Met het zonnige Hemelvaartsverlof in het achterhoofd, is de zomer nu echt in aantocht en kijken we er naar uit om jullie talrijk en met  veel plezier aan te treffen op het water!
 
Met Sportieve groeten vanwege het Bestuur,
Philip Cammaert
Voorzitter KYC

Login Form

affiche MTB KYC 2019

 

 

WWSV Logo 2017

1801556 affiches Raid Catamaran03 18 1

KYC sponsors 2019